Nieuws

Gianni Vermeersch eindigt vierde na loodzware WB-wedstrijd in Waterloo, Braam haalt podium in Derby

Door de hevige regenval van een nacht eerder werd de omloop in Waterloo – het decor voor de tweede wereldbekermanche van het seizoen - omgetoverd tot één grote modderpoel. Gianni Vermeersch, die vorige week nog de beste was in de C2-wedstrijd van Iowa, werd knap vierde. Hij streed tot in de finale voor plaats drie maar door een foutje in de slotronde moest hij Michael Vanthourenhout nog laten gaan.

Voorin opnieuw hetzelfde scenario als vorige week in Iowa: wereldbekerleider Eli Iserbyt en Belgisch kampioen Toon Aerts die al in de openingsronde wegreden. Daarachter een achtervolgend duo met Gianni Vermeersch en Daan Soete. Soete werd wat later afgelost door Michael Vanthourenhout.

Achter Iserbyt (de latere winnaar) en Aerts waren Vermeersch en Vanthourenhout aan elkaar gewaagd. De strijd om plaats drie leek net zoals vorige week in een spurt beslecht te gaan worden maar mede door een kapotte schoen van Gianni kon Vanthourenhout in de slotronde toch nog wegrijden. Gianni finishte dus net zoals vorige week in Iowa op plaats vier.

“In de laatste ronde moest ik Michael laten gaan. Michael kwam even voordien ongelukkig tegen mijn schoen terecht, waardoor de sluiting brak. Het is jammer dat ik opnieuw het podium mis, maar mijn prestaties hier in de VS geven vertrouwen voor al datgene wat komen moet. Dat ik voorlopig derde sta in het WB-klassement is mooi meegenomen.”

Sieben Wouters moest net voor de start trouwens versterk laten gaan. Sieben kwam tijdens de verkenning ten val en bezeerde daarbij zijn schouder. Er wordt gevreesd voor een gescheurd schouderkapsel.

Braam Merlier verliest zege in Derby door valpartij, Ben Turner tiende na schuiver in start

Niet enkel Gianni Vermeersch kwam dit weekend in actie, Braam Merlier en Ben Turner trokken naar het Britse Derby voor de eerste manche van de National CX Trophy (UCI C2-wedstrijd). Weetje: Braam won de wedstrijd vorig jaar in Derby.

Ook dit jaar wilde de jongste van de Merlier brothers een gooi doen naar de zege en daar leek hij ook in te gaan lukken. Braam begon solo aan de laatste ronde maar door twee schuivers op de glibberige omloop zag hij de zege nog uit zijn handen glippen. Braam werd uiteindelijk tweede, de zege was voor de Brit Thomas Mein.

Ben Turner – die aan zijn derde jaar bij de beloften toe is – werd tiende. Ben nam een vliegende start maar geraakte al snel betrokken bij een valpartij. Door materiaalpech verloor hij nog wat extra tijd, waardoor hij vanop plaats vijftig moest terugkeren. Turner knokte zich uiteindelijk terug naar plaats tien.

Tot slot kwam ook Gert Smets in actie, hij werkte dit weekend de wedstrijd in Koningshooikt af (De Moedige Veldrijder). Gert finishte zesde.

Foto: Photopress.be

Team