Nieuws

Braam Merlier wint in Hlinsko, Ben Turner toont zich tussen de elites in Meulebeke

Braam Merlier heeft zaterdag in het Tsjechische Hlinsko voor de tweede zege van Creafin-Fristads gezorgd. Braam ging in de finale solo. In eigen land werd Ben Turner knap vijftiende als belofte tussen de elites in de Ethias Cross in Meulebeke.

Braam Merlier vertoeft dit weekend in Tsjechië en Slovakije. Zaterdag ging hij in Hlinsko alvast met de zege aan de haal. Braam maakte na een kopstart deel uit van een kopgroep van vijf met daarbij Tomas Paprstka, Mikler Bartosz, Michael Boros en Adam Toupalik.

Op drie ronden van het einde schudde Boros even aan de boom. De Tsjechische kampioen reed alleen weg, maar kreeg even later alleen aansluiting van Braam Merlier. Merlier ging op zijn beurt ook aanvallen en reed een klein koofje bij elkaar. Even later werd hij – ietwat verrassend – als winnaar afgevlagd.

“Ik reed inderdaad solo maar wist niet dat het al aankomst was. Maar soit, ik was sowieso goed op weg om het laken naar mij toe te trekken. Het is mijn eerste zege van het seizoen en ik sprokkel ook weer een pak UCI-punten. Hopelijk kan ik die lijn morgen doortrekken.”

Ben Turner knap dertiende in Meulebeke

In de Ethias Cross van Meulebeke kwam onze Britse belofte Ben Turner sterk voor de dag. Na een goede start kon Ben zijn plaatsje in de top vijftien veiligstellen, hij won nog een spurt van een groep in de achtergrond en finishte als dertiende tussen de elites, daarmee werd hij ook tweede beloften. “Ik voelde mij vandaag goed. Ik merk bovendien ook dat ik nog veel progressie kan maken. Met dat in het achterhoofd trek ik met een goed gevoel naar Pelt zondag”, aldus Ben.

Zondag komen Ben Turner en Belgisch beloftekampioen Timo Kielich in actie in Pelt (Rectavit Series). Braam Merliest crosst in Rakova, Gert Smets in Kasterlee. 

Foto: Photopress.be (archieffoto)

Team