Nieuws

Timo Kielich wordt knap vijfde tussen de elites in Pelt, Braam Merlier wint in Slowakije

Braam Merlier heeft de Grand Prix Rakova in Slowakije op zijn naam geschreven. Hij wint zo voor de tweede keer dit weekend. In de Rectavit GP in Pelt snelde onze belofte Timo Kielich naar een prachtige vijfde plaats tussen de profs.

De regen toverde het Belgische Pelt om tot een grote modderpoel. Dat zagen onze Creafin-Fristads beloften wel zitten. Ze reden tussen de elites en lieten zich opmerken. In de eerste helft van de wedstrijd reden ze alletwee mooi in de top 10. Ben Turner moest dan de wedstrijd jammer genoeg verlaten met pech. Timo Kielich bleef maar opschuiven en eindigde uiteindelijk vijfde tussen de profs in zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

“Dit had ik niet zien aankomen", vertelt Kielich. "Ik wist dat de vorm goed was, maar ik had zeker niet verwacht dat ik hier vijfde zou worden tussen de profs. Vooraf had ik gezegd dat top 10 al heel mooi zou geweest zijn. Ik ben dus heel blij met dit resultaat. Ik hoop deze lijn nu door te trekken naar de komende wedstrijden. Mijn grote doelen de volgende weken zijn de wereldbekers.”

Braam Merlier pakte in Slowakije zijn tweede overwinning van het weekend. Hij won de wedstrijd na een spurt met twee en pakt zo weer belangrijke UCI-punten.

FOTO: Photopress.be

 

Team