Nieuws

Creafin-Fristads topt podium in Ardooie

De Kermiscross van Ardooie werd een kolfje naar de hand van Creafin-Fristads renners Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Gianni won de Kermiscross nadat hij in de finale solo wegreed van Brits talent Tom Pidcock. Tim Merlier werd derde bij zijn rentree in het veld.

Gianni vocht een felbevochten duel uit met wereldkampioen bij de beloften Tom Pidcock. Maar met nog twee ronden voor de boeg zette Gianni in ‘zijn’ West-Vlaanderen een solotocht op poten. Vermeersch zette Pidcock al snel op achterstand en kon zijn voorsprong verder uitbouwen in het slot. Hij reed solo naar zijn tweede zege van het seizoen.

In de achtergrond nam Tim Merlier – die zijn rentree maakte in het veld na een stevig wegprogramma met de Belgische titel als hoogtepunt – de bovenhand van een groep van drie met daarbij Nicolas Cleppe en Thijs Aerts. Tim werd uiteindelijk knap derde.

Gianni Vermeersch: “Mooi dat mijn tweede zege binnen is”

“Het is altijd mooi om een zege op zak te steken. Zeker als dat in eigen streek is. De absolute toppers waren er misschien niet, maar mijn tweede zege van het seizoen is toch maar mooi binnen. En eerlijk: winnen van een talent als Tom Pidcock is ook geen sinecure. Deze zege geeft mij toch vertrouwen.”

Tim Merlier: “Getoond dat ik in het veldrijden thuishoor”

Tim Merlier die de afgelopen weken uitblonk op de weg met als hoogtepunt zijn Belgische titel in Gent, maakte in Ardooie zijn rentree in het veld. Hij reed naar een knappe derde plaats. “Voor een eerste wedstrijd is dat geen slecht resultaat.”

“In de start vergaloppeerde ik mij wel. Ik was té gretig. Toen Pidcock versnelde, kon ik niet reageren. Ik kwam à bloc uit de loopstrook en had toch een poos nodig om te recupereren. In de modderige baggerstukken kreeg ik wel heel wat vertrouwen. Zaterdag rijd ik in Boom, zondag in Bern.”

Foto - Photopress.be 

 

 

 

Team