Nieuws

Eva Lechner verrast met tweede plaats, Tim en Gianni kapen ereplaatsen weg

De Tomorrowlandsite in Boom was het décor voor de tweede manche van de Telenet Superprestige. Bij de dames verraste Italiaans kampioene Eva Lechner na een stevige remonte met een tweede plaats. Bij de heren elites reden Tim Merlier en Gianni Vermeersch naar respectievelijk plaats zeven en acht.

Geen zon, cocktails en stevige beats zaterdag op de site van Tomorrowland in Boom, wel een stevige portie regen vanochtend en een modderige ondergrond. De ideale ingrediënten voor een topcross bij de vrouwen. Italiaans kampioene Eva Lechner schoot goed uit de startblokken maar moest na een valpartij in de openingsronde aardig wat plaatsen goedmaken.

Eva knokte zich naarmate de wedstrijd vorderde verder en verder naar voren en kwam op plaats zes terecht. Voorin streed een groep van vijf voor de zege. Lechner volgde lange tijd op vijftien seconden van de groep, waarin Arzuffi in de slotronde wegreed.

Lechner pakte in die slotronde met een zeer straffe remonte uit. Ze kwam opnieuw aansluiten bij de vier achtervolgers en streed met wereldkampioene Sanne Cant voor de tweede plaats. Eva kreeg vleugels en won die strijd ook, een tweede plaats dus voor de Italiaans kampioene.

“Nadat ik aardig wat terugviel door mijn valpartij in de openingsronde, heb ik meteen de achtervolging ingezet. Ik voelde mij erg sterk op de lange oplopende stukken en daar kon ik telkens veel goedmaken. Toen ik de koplopers eenmaal in het vizier kreeg, heb ik niet meer getwijfeld”, deed Eva na de cross haar verhaal.

“Ik had in de finale nog wel wat energie over en heb dan alles op de laatste ronde gezet. Die tactiek bleek te werken. Ik ben héél blij met dit resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken.”

Tim Merlier en Gianni Vermeersch grijpen ereplaatsen, belofte Ben Turner veertiende

Bij de heren elites kwamen Tim Merlier, Gianni Vermeersch en Ben Turner (belofte) in actie. Tim was onze beste man en streed tot halfwegwedstrijd mee met een kopgroep van vijf. Daarna kreeg Merlier het wat lastig, niet onlogisch in zijn tweede cross van het seizoen. Hij viel wat terug maar bolde toch nog knap als zevende over de finish. Gianni Vermeersch werd achtste, Ben Turner als belofte veertiende.

“Ook vandaag mag ik tevreden terugblikken”, knikte Merlier opgetogen achteraf. “Al hoopte ik misschien om nog net iets langer mee té kunnen. Ik weet dat als ik drie ronden van het einde nog in die groep zit, mijn killersinstinct in mezelf naar boven zou komen. Jammer genoeg moest ik te vroeg afhaken. Soit, ik denk dat het alleen maar zal beteren. In dat opzicht was dit na Ardooie opnieuw een goede cross.”

Foto – Photopress.be

Team