Nieuws

Mooie ereplaatsen voor ons team in de wereldbeker van Bern

Met een zo goed als voltallige selectie kwam ons team aan de start in de eerste Europese wereldbeker van het seizoen. Onze renners haalden mooie resultaten in het Zwitserse Bern. Ben Turner werd vijfde bij de beloften. Eva Lechner eindigde negende bij de dames en Tim Merlier werd knap zevende bij de heren.

Ben Turner en Timo Kielich doken als eerste de Zwitserse modder in. Het werd een moeilijke wedstrijd voor hen. Timo Kielich had een mindere dag en werd zevende. Ben Turner miste zijn start maar werd uiteindelijk nog mooi vijfde.

“Ik ben wel teleurgesteld met deze vijfde plaats”, zegt Turner. “Ik train niet om vijfde te worden. Er zat veel meer in vandaag, maar ik miste mijn start. Het duurde even voor ik kon opschuiven, maar toen ik terug vooraan verscheen waren de beste renners al vertrokken. Het gat met hen werd niet groter, maar ook niet kleiner. Het is dus jammer dat ik mijn start miste. Ik ben hier niet tevreden mee.”

Na de beloften was het de beurt aan de dames. Eva Lechner werd in een moeilijke wedstrijd negende. “Het was maar zo, zo vandaag”, legt Lechner uit. “Op dit moeilijke parcours was deze negende plaats het hoogst haalbare. De vermoeidheid van gisteren zat nog te hard in mijn benen om op dit zware parcours een goed resultaat neer te zetten.”

Ten slotte was het de beurt aan onze heren. Tim Merlier werd knap zevende in zijn derde wedstrijd van het seizoen en voelde zich opnieuw beter. “Voor mijn eerste dubbel weekend van het seizoen ben ik heel tevreden met deze zevende plaats. Ik voelde me goed en ik merk weer dat er progressie is. Het was een heel zware wedstrijd dus ik ben blij dat ik die goed verteerd heb. Kortom: het gevoel voor de komende weken zit goed.”

Gianni Vermeersch viel en werd 24ste. “Ik ben heel teleurgesteld met dit resultaat. Ik heb pijn aan mijn heup na mijn val. Dan ben ik ook nog eens pijnlijk met mijn enkel tegen een paaltje gereden. Het was een dag om snel te vergeten.”

Braam Merlier eindigde als 25ste, Sieben Wouters reed de wedstrijd niet uit.

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team