Nieuws

Eva Lechner wordt vierde op de Koppenberg, Merlier rijdt naar plaats 8

Eva Lechner is knap vierde geworden in de Koppenbergcross. Tim Merlier reed naar een mooie 8ste plaats. Onze beloften kenden pech vandaag. Timo Kielich reed zijn schoen stuk en werd 16de. Ben Turner kreeg kettingproblemen en moest de Koppenberg op lopen. Hij eindigde als 20ste.  

Eva Lechner nam de kopstart en bestormde vol overtuiging de Koppenberg. Zo kreeg ze meteen een gat van een handvol seconden op de rest. Enkel Yara Kastelijn kon haar volgen. Maar het tempo van Kastelijn lag net te hoog. Lechner moest lossen, maar beet zich vast in een achtervolgend groepje. Ze deed wat ze kon en werd na een loodzware wedstrijd knap vierde.

Bij de heren reed ook Tim Merlier een sterke wedstrijd. Hij eindigde als 8ste.

“Ik denk dat dit het hoogst haalbare was op de Koppenberg vandaag. Het gevoel was heel goed, maar dit parcours ligt me niet zo. Keer op keer die berg hier op fietsen is niks voor mij.”

Onze beloften hadden een pechdag vandaag. Ben Turner en Timo Kielich startten goed aan de wedstrijd en hielden zich goed vooraan, maar dan sloeg het noodlot toe. Timo Kielich reed zijn schoen stuk en moest die wisselen in de materiaalpost. Zo verloor hij veel tijd en raakte hij de aansluiting met de top 10 kwijt. Even later kreeg Ben Turner op zijn beurt kettingproblemen net voor de Koppenberg. Hij moest die dus oplopen en zag zo zijn kansen op een mooi resultaat in rook opgaan. Ben Turner eindigde uitendelijk op de 20ste plaats. Timo Kielich werd 16de.

“Het zit niet mee”, reageert Turner. “Ik had vandaag mijn beste dag van het seizoen. Ik voelde me echt goed en een mooi resultaat zat er zeker in. Maar dan kreeg ik kettingproblemen net voor we de Koppenberg opdraaiden. Ik stond een tijdje stil om het probleem om te lossen, maar dat lukte niet dus moest ik de Koppenberg oplopen. Zo verloor ik te veel tijd en kracht en weg was een goed resultaat. Ik ben echt heel teleurgesteld.”

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team