Nieuws

Tim Merlier rijdt dijk van een wedstrijd en wordt vierde, Eva Lechner kan slechte start niet meer goedmaken

Tim Merlier is knap vierde geworden in Ruddervoorde (Telenet Superprestige). Merlier streed tot in de finale mee voor het podium maar een schuiver in de absolute slotfase zorgde ervoor dat hij vrede moest nemen met plaats vier. Bij de dames werd Eva Lechner twaalfde.

Er stond vandaag geen maat op Mathieu van der Poel in Ruddervoorde maar daarachter streed Belgisch wegkampioen Tim Merlier tot diep in de finale voor plaats drie. Merlier leek in de slotfase Toon Aerts nog te remonteren maar door een slechte passage in de laatste stroken moest hij vrede nemen met vier.

“Omdat de start erg belangrijk was vandaag, probeerde ik meteen mee te zitten. Vanop de derde startrij is dat aardig gelukt. Daarna was ik misschien wat te braaf maar ik merkte over halfweg dat er niet veel meer in de tank zat. Ik heb dan geprobeerd om niet over de limiet te gaan. In de laatste ronde kwam ik dan nog bijna aansluiten bij Toon maar de laatste bochten kwam ik te slecht door. Eerlijk: podium had er wel ingezeten vandaag.”

Gianni Vermeersch werd twaalfde, belofte Ben Turner strandde op plaats negentien. Belgisch beloftekampioen Timo Kielich gaf op.

Bij de dames reed Eva Lechner naar plaats twaalf. Eva werd al in de eerste bocht opgehouden door een valpartij voor haar en moest van ver terugkomen. Meer dan een twaalfde plaats zat er voor de Italiaanse kampioene vandaag niet in.

Foto – Photopress.be

Team