Nieuws

Zilver-succes op EK in Silvelle: twee medailles!

Timo Kielich (heren beloften) en Eva Lechner (dames elites) hebben beiden een zilveren medaille gegrepen op het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle. Bij de heren speelden Tim Merlier en Gianni Vermeersch geen echte rol van betekenis.

Bij de heren beloften een sterke Timo Kielich. Onze Limburger streed tot diep in de finale mee voor de Europese titel, maar sprintte uiteindelijk naar zilver nadat de Fransman Michael Crispin in de laatste halve ronde wegreed. Timo klopte in de sprint een andere Fransman Antoine Benoist. Onze Brit Ben Turner eindigde als twaalfde.

“Voor het goud was ik net niet goed genoeg”, zei Belgisch beloftek ampioen Kielich na afloop. “Ik heb langetijd achter de kopgroep aangefietst, al was dat niet per sé een nadeel op deze omloop. Ik ben tevreden met mijn zilveren medaille, zeker na de pech van de laatste weken. Crispin was vandaag een verrassende maar wel terechte winnaar.”

Na de beloften was het tijd voor de dames. Eva Lechner was vooraf gebrand op een goed resultaat en kreeg in Silvelle de steun van het Italiaanse publiek. Lechner reed uiteindelijk naar een fantastische zilveren medaille.

“Dit is een prachtige dag”, glunderde Eva. “Hier had ik vooraf voor getekend. Yara was vandaag écht de sterkste, dus met deze tweede plaats ben ik zeker tevreden. Het publiek was vandaag écht fantastisch, ze hebben mij vooruit gestuwd.”

Tot slot kwamen ook Tim Merlier en Gianni Vermeersch in actie bij de heren elite. Tim kende een goede start maar ging over zijn limiet en moest zich beperken tot eigen tempo. Hij zou uiteindelijk als tiende finishen. Gianni Vermeersch volgde een plek verderop als elfde.

Foto: Photopress.be

 

Team