Nieuws

Wereldbeker Tabor: Tim verdienstelijke achtste, Eva net buiten de top tien en sterke inhaalrace van Timo

Het Tsjechische Tabor was het decor voor de vierde wereldbekermanche. Bij de heren was Tim Merlier onze beste man op een verdienstelijke achtste plaats. Bij de dames finishte Italiaans kampioene Eva Lechner net buiten de top tien. Timo Kielich (beloften) pakte dan weer uit met een straffe remonte na een valpartij in de start.

Tim Merlier is zaterdag achtste geworden in de wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor. Tim reed een constante wedstrijd en eindigde dus verdienstelijk op plaats acht. Gianni Vermeersch werd uiteindelijk twaalfde. Sieben Wouters werd 32ste. 

Bij de dames elites kende Eva Lechner een slechte start maar de Italiaans kampioene vocht daarna sterk terug. Eva maakte plaatsje per plaatsje goed en zou uiteindelijk net buiten de top tien finishen op plaats elf.

Eerder op de dag kwamen ook onze beloften in actie, Timo Kielich kwam in de start ten val en moest vanuit voorlaatste positie achtervolgen. De Belgische kampioen pakte uit met een stevige remonte en werd uiteindelijk nog knap zeventiende. Onze Brit Ben Turner moest de wedstrijd staken.

Foto: Photopress.be

Team