Nieuws

Ook in Hamme twee keer op het podium: Merlier en Kielich beiden derde!

Creafin-Fristads blijft de podiumplaatsen opstapelen. Nadat we vorige week op het EK in Silvelle al twee zilveren medailles in de wacht wisten te slepen, stonden we ook in de Flandriencross van Hamme twee keer op het podium. Tim Merlier en Timo Kielich (beloften) werden beiden derde.

Na de verre trip vanuit Tabor waren onze renners en rensters zondag opnieuw aan de slag in Hamme. Bij de beloften opende Timo meteen met een knappe derde plaats. Timo nam de wedstrijd zelf in handen in de beginfase, maar stuitte op een sterke Niels Vandeputte. Na een schuiver in de laatste lussenzone moest hij ook de Nederlander Ryan Kamp voor laten gaan. Onze Belgische beloftekampioen werd dus derde.

“Met een beetje geluk zat er nog iets meer in, maar ik bewijs andermaal dat mijn conditie goed zit”, reageerde Timo tevreden. “Ik maakte in de lussen-passage voor de aankomst nog een stevige val. Al snel werd duidelijk dat Niels vandaag de betere was. Ik heb mij al snel gefocust op de strijd om de tweede plaats.”

Timo gaf dus meteen het goede voorbeeld en dat goede voorbeeld werd gevolgd door Tim Merlier. Tim schoot stevig uit de startblokken en zat dus meteen goed. Toen de kopgroep van vijf voorin barstte, kwam Tim op plaats vier terecht. Hij zette de achtervolging in op Toon Aerts en kwam ook weer aansluiten. Toen Aerts daarna ook met kettingproblemen kreeg af te rekenen lag de weg naar een derde podiumplaats helemaal open. Gianni Vermeersch reed ook een degelijke wedstrijd en werd achtste.

Tim Merlier: "Ik voelde me al een paar weken podiumrijp, vandaag is het mij eindelijk nog eens gelukt in een klassementscross. Na mijn dramatisch seizoen van vorig jaar is dat een serieuze opsteker. Zo slecht ik vorig jaar was, zo goed ben ik nu. Alleen in het bos had ik het moeilijk om de andere renners te volgen. Voor mij was die passage iets te technisch. Het is moeilijk om die kloof daar nog te dichten, maar vergeet niet dat ik dit jaar geen specifieke crossvoorbereiding heb gehad. Dat gevoel komt nog wel terug."

Bij de dames kwam Eva Lechner in Hamme niet verder dan een negende plaats. Nochtans had de Italiaanse kampioene lange tijd zicht op een mooie ereplaats. Eva moest de hele wedstrijd achtervolgen maar was voortdurend in de running voor plaats zes. Ondanks dat ze meermaals dichtkwam, kon ze de kloof met de top vijf niet dichten. In het slot verloor ze nog enkele plaatsen om zo uiteindelijk als negende te finishen.

Tot slot kwam Gert Smets zaterdag in actie in Boortmeerbeek en een dag later in Diepenbeek. Zaterdag reed Gert solo naar de zege, zondag in Diepenbeek werd hij knap vijfde.

Foto: Photopress.be

 

 

 

Team