Nieuws

Knappe tweede plaats voor Tim Merlier in Wachtebeke

Tim Merlier is in de Ambiancecross van Wachtebeke knap tweede geworden. Hij reed een sterke wedstrijd en kon Quinten Hermans afhouden in de strijd om plaats twee. Gianni Vermeersch reed naar de elfde plaats, Gert Smets werd 22ste.

Net voor halfweg koers reden Mathieu van der Poel, Quinten Hermans en Tim Merlier samen weg. Op van der Poel stond ook vandaag weer geen maat, maar achter hem werd het een spannende strijd om plaats twee. Hermans en Merlier waren aan elkaar gewaagd en losten elkaar voor geen meter. In de laatste ronde plaatste Merlier een finale versnelling en kreeg hij toch een klein gaatje. Hij deed er alles aan om zijn voorsprong te houden en dat lukte ook. Zo snelde hij naar een erg verdiende tweede plaats.  

“Ik ben heel blij met dit resultaat. Ik mag echt niet klagen over mijn vorm. Het was wel even tricky want bij de start vielen ze voor mij en ik lag er bijna bij. Toen Mathieu aanviel, maakte ik een foutje en zat ik meteen op een gat van tien seconden. Ik ben blij dat ik de strijd om de tweede plaats kon winnen. Ik wist dat ik op kop moest zitten in de laatste ronde en zo lukte het ook. Ik ben hier heel tevreden mee.”

Gianni Vermeersch reed in Wachtebeke naar de elfde plaats, Gert Smets werd 22ste.

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team