Nieuws

Tim Merlier eindigt negende na knappe inhaalrace

In de wereldbekerwedstrijd van Koksijde is Tim Merlier negende geworden. Hij viel in de start en dook als allerlaatste het veld in, maar kwam toch nog sterk terug. Bij de beloften werd Timo Kielich zesde. Eva Lechner reed naar de achtste plaats.

Het ging van de bij de start mis voor Tim Merlier. Een renner voor hem viel en nam Tim mee in zijn val. Hij stond stil en dook als laatste het veld in. Merlier begon aan een inhaalrace en schoof ronde per ronde op. Uiteindelijk werd hij nog knap negende.

“Voor het weekend zou ik getekend hebben voor een tweede en een negende plaats, maar het is toch jammer dat ik mijn koers hier van bij de start in rook zie opgaan. Ik kwam vrij snel in mijn ritme na de val en kon goed opschuiven. Ik had veel kracht in de benen en mag niet klagen over mijn vorm. Jammer dus dat ik mijn kansen niet ten volle kon verdedigen vandaag.”

Gianni Vermeersch reed in Koksijde naar de 20ste plaats, Sieben Wouters werd 25ste, Braam Merlier 27ste. Eva Lechner werd bij de dames 8ste. Timo Kielich finishte bij de beloften als 6de.

“Ik had niet zo’n goede dag vandaag”, legt Kielich uit. “Ik ben een week weggeweest met school en heb veel gesport. Dat voelde ik in het begin van de wedstrijd. Het duurde even vooraleer ik in mijn ritme kwam. Na verloop van tijd kwam ik er wel door. Ik ben blij dat ik uiteindelijk nog kon opschuiven naar de zesde plaats.”

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team