Nieuws

Opnieuw twee podiumplaatsen in Kortrijk

Tim Merlier is zaterdag  in de Urban Cross van Kortrijk – meetellend voor de DVV Verzekeringen Trofee – knap tweede geworden. Ook Timo Kielich (beloften) stond op het podium, hij werd derde. Bij de dames eerder op de dag werd Italiaans kampioene Eva Lechner zevende.

De zege in Kortrijk was alweer voor een ongenaakbare Mathieu van der Poel. De Nederlander keek in de beginfase de kat uit de boom maar draaide iets over het halfuur de gashendel volledig open. Niemand die uiteindelijk een antwoord klaar zou hebben.

In dat eerste halfuur liet Tim Merlier wel meteen zien dat hij na podiumplaatsen in onder andere Hamme en Wachtebeke de goede vorm te pakken heeft. Halfwegwedstrijd sleurde Merlier volop op kop, even later werd hij wel gecounterd door Van der Poel. De strijd om plaats twee bleef wel spannend en ook daarin haalde Merlier de kastanjes uit het vuur. Uiteindelijk schudde Merlier nog een stevige slotronde uit de benen om zo als tweede te finishen. Sieben Wouters werd zestiende, Braam Merlier na een vroege valpartij 21ste.

Tim Merlier: “Ik ben tevreden met mijn tweede plaats vandaag. Ploegmanager Bart Wellens riep dat ik eens moest prikken maar daarna kwam die counter van Mathieu. Ik ben verschoten van de voorsprong die hij in een mum van tijd bij elkaar reed. Voor de rest voelde ik mij vandaag zelf goed, ook al had ik deze week nog wat last van mijn knie. Ik hoop deze lijng nog lang te kunnen verder trekken.”

Eerder op de dag kwam Belgisch kampioen Timo Kielich (beloften) ook in actie. Timo reed een knappe cross en werd uiteindelijk derde, al was hij dicht bij plek twee. “Net voor het ingaan van de laatste ronde maakte ik een foutje waardoor ik Yentl Bekaert moest laten gaan. Ik heb tot op de streep geprobeerd om er nog naartoe te springen, maar dat lukte net niet. Die tweede plaats had er wel ingezeten maar meer zeker niet. Met plaats drie ben ik niet hélemaal tevreden, maar ontevreden ben ik ook allerminst.”

Bij de dames tot slot werd Italiaans kampioene Eva Lechner zevende. zzOnze Italiaanse nam meteen de kopstart maar moest daarnat wat ruimte prijsgeven. Ze bleef lange tijd achtervolgen op het leidende vijftal en kwam halfweg wedstrijd zelfs even aansluiten, maar toen de finale losbarstte moest ze opnieuw de rol lossen. Uiteindelijk finishte Lechner als zevende.

Foto – Photopress.be

Team