Nieuws

Knappe top vijf voor Tim Merlier en Ben Turner, Lechner negende na vroege schuiver

De Hotondcross in Ronse was er nog eens eentje uit de oude doos. De hevige regenval van de afgelopen week had zijn effect duidelijk niet gemist. Toen de regen net voor de start van de beloften ook nog eens met bakken uit de lucht viel, werd de arena helemaal omgetoverd tot één grote modderpoel.

Bij de beloften nam onze Brit Ben Turner – die vandaag zijn rentrée maakte na enkele weken van afwezigheid door gezondheidsperikelen – de kopstart. Belgische beloftekampioen Timo Kielich schoot eveens goed uit de startblokken. Beide heren moesten wel al snel wat plaatsen toegeven en zo zouden ze uiteindelijk op plaats tien en elf terechtkomen.

Turner wilde er na enkele weken van inactiviteit duidelijk iets van maken. De boomlange Brit bleef achtervolgen en dat leverde hem finaal nog een bijzonder puike vijfde plaats op. Al moest hij daar in de laatste rechte lijn nog wel een stevige spurt voor uit de benen schudden. Belgisch kampioen Kielich kende een ofdday en werd tiende.

Bij de dames was Italiaans kampioene Eva Lechner aan zet, maar het liep meteen mis. Lechner ging onderuit en moest meteen gaan achtervolgen. Uiteindelijk toonde Lechner haar karakter om finaal als negende over de meet te bollen.

Tot slot was het de beurt aan de mannen. Daar was het uitkijken naar Tim Merlier, pas teruggekeerd uit Spanje na een intensieve stage. En jawel, Tim kon zich in de modder van Ronse helemaal uitleven. Achter Toon Aerts, Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel streed Merlier met een trio voor plaats vier.

In de laatste halve ronde moest Merlier enkel Michael Vanthourenhout nog voor zich dulden. Merlier reed zo naar een fraaie vijfde plaats. Gianni Vermeersch kende ondanks een degelijke start niet zijn dagje en werd twaalfde. Gianni kreeg wel al vroeg af te rekenen met kettingproblemen en reed in de voorlaatste ronde ook nog eens lek. Sieben Wouters werd uiteindelijk zestiende.


Foto – Photopress.be

Team