Nieuws

Podium voor Timo Kielich, ereplaatsen voor Merlier en Lechner

De Azencross in Loenhout leverde een podiumplaats en twee ereplaatsen op voor Creafin-Fristads. Belgisch kampioen Timo Kielich spurtte naar een tweede plaats bij de beloften. Eva Lechner werd na een stevige inhaalrace zesde, Tim Merlier reed naar plaats vier.

Spanning troef bij de beloften in de Azencross van Loenhout. Onze Brit Ben Turner nam de kopstart en voerde meteen de forcing, Belgisch kampioen Timo Kielich verging het iets minder. De Belgische kampioen kreeg meteen af te rekenen met kettingproblemen en moest achtervolgen.

Voorin bleef Turner het tempo bepalen terwijl Kielich dichter en dichter sluipte bij de kopgroep. Iets over halfweg wissel van de wacht: voor Turner ging het een tikkeltje te snel, Kielich nam voorin het commando over.

In de laatste ronde bleven ze voorin nog met drie over: Loris Rouiller, Timo Kielich en Thomas Mein. Kielich wachtte de spurt af en zette van ver aan. Uiteindelijk kwam de Zwitser Rouiller er nog net over, een nipte maar wel mooie tweede plaats voor de Belgische beloftekampioen. Ben Turner werd achtste.

Bij de dames héél wat chaos toen het uitgebreide pak de modder indook. Een valpartij zorgde voor heel wat oponthoud en ook Eva Lechner verloor véél kostbare tijd. Lechner liet het hoofd echter niet hangen en vocht zich terug naar voren om uiteindelijk op een knappe zesde plaats te stranden.

De heren elites dan tot slot waar Tim Merlier mee de wedstrijd kleurde, zij het in de strijd om plaats vier. Tim miste de aansluiting met Van Kessel en Iserbyt die later met Mathieu van der Poel zouden strijden voor de podiumplaatsen. Tim was in de groep achter van Kessel de sterkste en spurtte uiteindelijk nog naar plaats vier. SIeben Wouters kende een offday en werd 36ste.

Foto – Creafin Fristads

Team