Nieuws

Timo Kielich tweede in Baal, Eva Lechner pakt vijfde plaats

Belgisch kampioen Timo Kielich is in de eerste wedstrijd van het jaar knap tweede geworden in Baal. Nog bij de beloften werd Ben Turner negende. Bij de dames reed Eva Lechner naar een knappe vijfde plaats. Tim Merlier eindigde 9de, Gianni Vermeersch elfde.

Het is traditie om op 1 januari te crossen in Baal. Onze beloften beten er de spits af. Timo Kielich reed een dijk van een wedstrijd en streed om de overwinning.

“Ik voelde me goed vandaag. Ik reed samen met Antoine Benoist weg en het werd een spannende strijd om de overwinning. We waren tot in de laatste ronde aan elkaar gewaagd. Maar toen schoof ik weg bij het opdraaien van het asfalt. Zo kon Benoist wegrijden. Het is jammer dat ik de overwinning niet kan pakken, maar de vorm is goed. Dat is belangrijk met de kampioenschappen die voor de deur staan.”

Onze andere belofte Ben Turner finishte als negende en had last van de koude. Bij de dames reed Eva Lechner een sterke wedstrijd. Zij eindigde als vijfde. Tot slot was het aan onze heren. Tim Merlier eindigde als negende, Gianni Vermeersch werd tiende.  

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team