Nieuws

Tim Merlier grijpt net naast BK-medaille, Kielich kent geen superdag en Lechner alweer Italiaans kampioene

Creafin-Fristads is er net niet in geslaagd een BK-medaille weg te kapen in Antwerpen. Nochtans werkten Tim Merlier en Gianni Vermeersch een knappe koers af. Merlier kwam uiteindelijk één seconde tekort voor brons. Gianni werd zesde. Eva Lechner kroonde zich op haar beurt wel weer tot Italiaanse veldritkampioene.

Op Laurens Sweeck stond op het strand van Sint-Anneke vandaag geen maat. Daarachter bleef de strijd om de medailles lange tijd razend spannend. Merlier en Vermeersch streden voor brons maar door een slipper in de slotronde moest Merlier uiteindelijk vrede nemen met plaats vier. Gianni Vermeersch werd zesde. Gert Smets finishte als zestiende.

“In de openingsfase had ik alles onder controle. Ik had echt het idee dat het mijn dag was, Toon bepaalde het tempo en ik was de énige die vlot meekon. Maar toen Laurens demarreerde maakte ik een slipper en was de vogel gaan vliegen. Sweeck was vandaag super, hij reed een tand rapper dan de rest.”

“Ik heb daarna geprobeerd om weerwerk te bieden in de achtervolging maar ik zat helemaal op mijn limiet. Ik had geen slechte dag maar op een BK moet je super super zijn. Ik ben wel teleurgesteld dat ik geen medaille grijp”, aldus de Belgische wegkampioen.

Bij de beloften maar één missie voor Timo Kielich: zijn Belgische titel verdedigen. Timo startte goed en ging in de eerste ronde vlot mee, maar na een slipper geraakte de Limburger helemaal uit zijn ritme. “Daarna lukte niets meer”, klonk hij teleurstellend na afloop. Timo viel helemaal terug naar plaats tien maar toonde wel mentale weerbaarheid. Uiteindelijk knokte hij zich nog terug naar plaats zes. “Dit is een teleurstelling”, aldus Kielich.

In Engeland ging Ben Turner op jacht naar een medaille bij de elites, gezien er in de UK geen apart beloftekampioenschap is. Turner streed lange tijd voor plaats drie maar viel uiteindelijk net naast het podium als vierde. Ben was wel derde belofte. In Nederland werd Sieben Wouters zevende.

Tot slot verlengde Eva Lechner haar Italiaanse titel met overmacht na een ware onewomanshow. Lechner won met bijna een minuut voorsprong en grijpt zo haar elfde Italiaanse veldrittitel bij de profs. "In het begin was het even spannend toen Alice een kloofje had. Na mijn fietswissel kon ik de kloof wel weer dichten en nam ik het commando over. Daarna kon ik Alice onder druk zetten, het verschil maken en mijn titel verlengen. Ik ben erg blij dat het weer gelukt is."

Foto - Photopress.be 

 

Team