Nieuws

Pech voor onze renners in Hoogerheide

Tim Merlier is na een knappe wedstrijd vijfde geworden in de wereldbekermanche van Hoogerheide. Hij viel in de eerste ronde maar kwam sterk terug. Gianni Vermeersch werd 16de. Bij de dames eindigde Eva Lechner als twaalfde. Bij de beloften streed Timo Kielich voor de overwinning, maar hij viel in de laatste ronde en werd twintigste. Ook onze andere belofte Ben Turner viel en werd 24ste.  

Het was een razendsnelle wedstrijd in Hoogerheide. Onze beloften beten de spits af. Voor Ben Turner ging het bij de start al fout. Hij was betrokken bij een valpartij en moest meteen achtervolgen. Uiteindelijk werd hij 24ste. Onze andere belofte Timo Kielich reed een beresterke wedstrijd. Hij was constant vooraan te zien en dook als leider de slotronde in maar daar ging het fout. Timo kwam ten val en finishte uiteindelijk als 20ste.

Bij de dames kende Eva Lechner een slechte start, maar ze kwam nog terug tot een twaalfde plaats.

Tot slot was het aan onze heren. Ook daar werd het een pechwedstrijd. In de eerste ronde al kwam Tim Merlier ten val nadat hij in Quinten Hermans haakte. Zijn schoen ging daardoor stuk.

“Dus moest ik de materiaalpost binnen om van schoen te wisselen. Ik verloor echt veel tijd. Maar het viel vooraan wat stil en ik kon nog terugkomen. Uiteindelijk word ik nog vijfde. Daar ben ik na deze wedstrijd meer dan tevreden mee.”

Ook Gianni Vermeersch was heel de wedstrijd vooraan te vinden maar reed lek en werd uiteindelijk 16de.  Sieben Wouters eindigde 18de, Braam Merlier finishte 37ste.

FOTO – Photopress.be

Team