Nieuwsarchief

Kris Wouters wordt ploegleider bij Creafin-Fristads

Kris Wouters vormt met onmiddellijke ingang een tandem met Camiel van den Bergh bij Creafin-Fristads. Wouters was de afgelopen 10 jaar ploegleider bij Telenet-Fidea (nu Telenet-Baloise) maar aan die samenwerking kwam in januari van dit jaar een einde. Wouters gaf aan open te staan voor een uitdaging bij een ander veldritteam en ging intussen verder als trainer-coach van een tiental individuele atl

Lees meer [+]

Kielich pakt eindoverwinning in DVV Verzekeringen Trofee

Timo Kielich heeft het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften op zijn naam geschreven. Hij werd in de laatste manche van het seizoen 9de. Nog bij de beloften werd Ben Turner 6de. Eva Lechner eindigde als 12de. Bij de heren werd Braam Merlier, 21ste, Sieben Wouters 22ste.

Lees meer [+]

Pech voor onze renners in Hoogerheide

Tim Merlier is na een knappe wedstrijd vijfde geworden in de wereldbekermanche van Hoogerheide. Hij viel in de eerste ronde maar kwam sterk terug. Gianni Vermeersch werd 16de. Bij de dames eindigde Eva Lechner als twaalfde. Bij de beloften streed Timo Kielich voor de overwinning, maar hij viel in de laatste ronde en werd twintigste. Ook onze andere belofte Ben Turner viel en werd 24ste.

Lees meer [+]

Tim Merlier grijpt net naast BK-medaille, Kielich kent geen superdag en Lechner alweer Italiaans kampioene

Creafin-Fristads is er net niet in geslaagd een BK-medaille weg te kapen in Antwerpen. Nochtans werkten Tim Merlier en Gianni Vermeersch een knappe koers af. Merlier kwam uiteindelijk één seconde tekort voor brons. Gianni werd zesde. Eva Lechner kroonde zich op haar beurt wel weer tot Italiaanse veldritkampioene.

Lees meer [+]

Hoe kan Tim Merlier zijn rol van underdog uitspelen? Verlengt Timo Kielich zijn titel? Zorgt Turner voor een verrassing? En kan Lechner haar elfde titel grijpen?

Hoe kan Tim Merlier zijn rol van underdog uitspelen? Verlengt Timo Kielich zijn titel? Zorgt Turner voor een verrassing? En kan Lechner haar elfde titel grijpen? Tijd voor een vooruitblik naar de strijd om de nationale veldrittitels van aanstaande zondag.

Lees meer [+]

Timo Kielich tweede in Baal, Eva Lechner pakt vijfde plaats

Belgisch kampioen Timo Kielich is in de eerste wedstrijd van het jaar knap tweede geworden in Baal. Nog bij de beloften werd Ben Turner negende. Bij de dames reed Eva Lechner naar een knappe vijfde plaats. Tim Merlier eindigde 9de, Gianni Vermeersch elfde.

Lees meer [+]

Podium voor Timo Kielich, ereplaatsen voor Merlier en Lechner

De Azencross in Loenhout leverde een podiumplaats en twee ereplaatsen op voor Creafin-Fristads. Belgisch kampioen Timo Kielich spurtte naar een tweede plaats bij de beloften. Eva Lechner werd na een stevige inhaalrace zesde, Tim Merlier reed naar plaats vier.

Lees meer [+]

Timo Kielich vierde in de wereldbeker van Namen, Tim Merlier finisht vijfde

De wereldbekerwedstrijd van Namen werd een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Bij de beloften werd Timo Kielich knap vierde al zat er misschien zelfs een tweede plaats in, maar hij werd ingesloten in de sprint. Tim Merlier reed bij de elite naar een knappe vijfde plaats. Eva Lechner finishte als 13de bij de dames.

Lees meer [+]

Eva Lechner wordt vierde in Overijse, Tim Merlier eindigt vijfde

Eva Lechner is in de Vlaamse Druivencross van Overijse knap vierde geworden. Bij de heren reed Tim Merlier naar een mooie vijfde plaats. Onze beloften Ben Turner en Timo Kielich werden 13de en 14de tussen de profs. Braam Merlier eindigde als 21ste, Gert Smets werd 26ste.

Lees meer [+]

Knappe top vijf voor Tim Merlier en Ben Turner, Lechner negende na vroege schuiver

De Hotondcross in Ronse was er nog eens eentje uit de oude doos. De hevige regenval van de afgelopen week had zijn effect duidelijk niet gemist. Toen de regen net voor de start van de beloften ook nog eens met bakken uit de lucht viel, werd de arena helemaal omgetoverd tot één grote modderpoel.

Lees meer [+]

16e plaats voor Vermeersch in Essen na pechdag

Gianni Vermeersch is 16de geworden in de Ethias Cross in Essen. Vroeg in de wedstrijd had hij schakelproblemen en vervolgens reed hij nog twee keer lek: een pechdag dus.

Lees meer [+]

Opnieuw twee podiumplaatsen in Kortrijk

Tim Merlier is zaterdag in de Urban Cross van Kortrijk – meetellend voor de DVV Verzekeringen Trofee – knap tweede geworden. Ook Timo Kielich (beloften) stond op het podium, hij werd derde. Bij de dames eerder op de dag werd Italiaans kampioene Eva Lechner zevende.

Lees meer [+]

Tim Merlier eindigt negende na knappe inhaalrace

In de wereldbekerwedstrijd van Koksijde is Tim Merlier negende geworden. Hij viel in de start en dook als allerlaatse het veld in, maar kwam toch nog sterk terug. Bij de beloften werd Timo Kielich zesde. Eva Lechner reed naar de achtste plaats.

Lees meer [+]

Knappe tweede plaats voor Tim Merlier in Wachtebeke

Tim Merlier is in de Ambiancecross van Wachtebeke knap tweede geworden. Hij reed een sterke wedstrijd en kon Quinten Hermans afhouden in de strijd om plaats twee. Gianni Vermeersch reed naar de elfde plaats, Gert Smets werd 22ste.

Lees meer [+]

Ook in Hamme twee keer op het podium: Merlier en Kielich beiden derde!

Creafin-Fristads blijft de podiumplaatsen opstapelen. Nadat we vorige week op het EK in Silvelle al twee zilveren medailles in de wacht wisten te slepen, stonden we ook in de Flandriencross van Hamme twee keer op het podium. Tim Merlier en Timo Kielich (beloften) werden beiden derde.

Lees meer [+]

Wereldbeker Tabor: Tim verdienstelijke achtste, Eva net buiten de top tien en sterke inhaalrace van Timo

Het Tsjechische Tabor was het decor voor de vierde wereldbekermanche. Bij de heren was Tim Merlier onze beste man op een verdienstelijke achtste plaats. Bij de dames finishte Italiaans kampioene Eva Lechner net buiten de top tien. Timo Kielich (beloften) pakte dan weer uit met een straffe remonte na een valpartij in de start.

Lees meer [+]

Zilver-succes op EK in Silvelle: twee medailles!

Timo Kielich (heren beloften) en Eva Lechner (dames elites) hebben beiden een zilveren medaille gegrepen op het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle. Bij de heren speelden Tim Merlier en Gianni Vermeersch geen echte rol van betekenis.

Lees meer [+]

Tim Merlier rijdt dijk van een wedstrijd en wordt vierde, Eva Lechner kan slechte start niet meer goedmaken

Tim Merlier is knap vierde geworden in Ruddervoorde (Telenet Superprestige). Merlier streed tot in de finale mee voor het podium maar een schuiver in de absolute slotfase zorgde ervoor dat hij vrede moest nemen met plaats vier. Bij de dames werd Eva Lechner twaalfde.

Lees meer [+]

Eva Lechner wordt vierde op de Koppenberg, Merlier rijdt naar plaats 8

Eva Lechner is knap vierde geworden in de Koppenbergcross. Tim Merlier reed naar een mooie 8ste plaats. Onze beloften kenden pech vandaag. Timo Kielich reed zijn schoen stuk en werd 16de. Ben Turner kreeg kettingproblemen en moest de Koppenberg op lopen. Hij eindigde als 20ste.

Lees meer [+]

Pechdag in Gavere voor Creafin-Fristads

De derde manche van de Telenet Superprestige veldrijden werd een dag om snel te vergeten voor onze renners. Tim Merlier eindigde als veertiende, Timo Kielich 18de. Bij de dames werd Eva Lechner 7de.

Lees meer [+]

Mooie ereplaatsen voor ons team in de wereldbeker van Bern

Met een zo goed als voltallige selectie kwam ons team aan de start in de eerste Europese wereldbeker van het seizoen. Onze renners haalden mooie resultaten in het Zwitserse Bern. Ben Turner werd vijfde bij de beloften. Eva Lechner eindigde negende bij de dames en Tim Merlier werd knap zevende bij de heren.

Lees meer [+]

Eva Lechner verrast met tweede plaats, Tim en Gianni kapen ereplaatsen weg

De Tomorrowlandsite in Boom was het décor voor de tweede manche van de Telenet Superprestige. Bij de dames verraste Italiaans kampioene Eva Lechner na een stevige remonte met een tweede plaats. Bij de heren elites reden Tim Merlier en Gianni Vermeersch naar respectievelijk plaats zeven en acht.

Lees meer [+]

Creafin-Fristads topt podium in Ardooie

De Kermiscross van Ardooie werd een kolfje naar de hand van Creafin-Fristads renners Gianni Vermeersch en Tim merlier. Gianni won de Kermiscross nadat hij in de finale solo wegreed van Tom Pidcock. Tim Merlier werd derde bij zijn rentree in het veld.

Lees meer [+]

Timo Kielich wordt knap vijfde tussen de elites in Pelt, Braam Merlier wint in Slowakije

Braam Merlier heeft de Grand Prix Rakova in Slowakije op zijn naam geschreven. Hij wint zo voor de tweede keer dit weekend. In de Rectavit GP in Pelt snelde onze belofte Timo Kielich naar een prachtige vijfde plaatste tussen de profs.

Lees meer [+]

Braam Merlier wint in Hlinsko, Ben Turner toont zich tussen de elites in Meulebeke

Braam Merlier heeft zaterdag in het Tsjechische Hlinsko voor de tweede zege van Creafin-Fristads gezorgd. Braam ging in de finale solo. In eigen land werd Ben Turner knap vijftiende als belofte tussen de elites in de Ethias Cross in Meulebeke.

Lees meer [+]

Gianni Vermeersch eindigt vierde na loodzware WB-wedstrijd in Waterloo, Braam haalt podium in Derby

Door de hevige regenval van een nacht eerder werd de omloop in Waterloo – het decor voor de tweede wereldbekermanche van het seizoen - omgetoverd tot één grote modderpoel. Gianni Vermeersch, die vorige week nog de beste was in de C2-wedstrijd van Iowa, werd knap vierde.

Lees meer [+]

Eerste zege is een feit: Gianni Vermeersch wint C1-wedstrijd in Iowa!

Zaterdagnacht miste Gianni Vermeersch nog op een haar na het podium tijdens de eerste wereldbekermanche van het nieuwe seizoen in het Amerikaanse Iowa, een dag later was het wel prijs in de Jingle Cross (UCI C1-wedstrijd).

Lees meer [+]

Creafin-Fristads als blauwzwarten in het veld!

Een nieuwe naamsponsor, nieuwe kleuren, een versterkte sportieve kern en een nieuw management. Het zijn meteen de vier sleutelpunten waarmee veldritploeg Creafin-Fristads vanaf zondag 8 september (Ethias Cross Eeklo) het veld induikt. Bart Wellens neemt de touwtjes in handen nadat het team werd verkocht door de vorige eigenaar Timmy Simons.

Lees meer [+]

Team